Productie

In 1999 is Gornu Yachts gestart met de productie van sloepen voor de Nederlandse markt. Gornu Yachts beschikte destijds over een werkvloeroppervlakte van 150 m². Naar aanleiding van de toenemende vraag vanuit Nederland is Gornu Yachts verhuisd naar een nieuwe fabriek met een bedrijfsoppervlakte van 1.000 m².

Door deze verhuizing kon het gehele productieproces geoptimaliseerd worden en kwam er ruimte voor innovatie waardoor de kwaliteit en levertijden aanzienlijk verbeterd konden worden.

De productiecapaciteit kon nu uitgebreid worden naar 70 tot 80 sloepen op jaarbasis. Het gehele productieproces vindt inmiddels in de fabriek plaats, vanaf de ontwerptafel tot aan het op transport stellen van de casco sloep.

Bij de productie van de sloepen en boten van Gornu Yachts staan kwaliteit en comfort hoog in het vaandel. Onze boten worden gebouwd van gekeurde polyesterharsen waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd.
De basis is als volgt opgebouwd:

  • Polyester overnaadse romp (hand lay up)
  • Polyester binnenmal met prima zitcomfort (hand lay up)
  • Massief mahoniehouten potdeksel, boeideel, stuurconsole en motorkist (naar wens)
  • Massief teakhouten vloer, voor en achterdek (naar wens)

Gornu Yachts werkt met CE-goedgekeurde materialen waardoor alle casco sloepen die naar Nederland geëxporteerd worden, altijd worden voorzien van een III-A verklaring om de verdere CE-keuring in Nederland compleet te maken.

 

Fabrieksoverzicht    

Slideshow